FOTOGRAFIA

FOTOGRAFIA
" Mój magiczny FOTO świat" - Zapraszam do oglądania świata subiektywnym okiem mojego obiektywu ...

środa, 27 lutego 2013

Korma

Indyjski sos Korma.

Śmietanka, mleczko kokosowe, wiórki kokosowe, przyprawy: cukier, sól, imbir, czosnek, kolendra ... W sosie dusimy wcześniej usmażone bez tłuszczu drobno pokrojone piersi z kurczaka. Podajemy z porządnie ugotowanym - broń Boże nie rozgotowanym! - na sypko ryżem Basmati.

Są różne w sklepach gotowe sosy Korma. Różnią się  smakiem, kolorem, konsystencją i zawartością kokosu w kokosie :)) Łączy je jedno - są smakowite. Świetna baza na błyskawiczny obiad do przygotowania w kwadrans. Jeśli ktoś gustuje w indyjskiej kuchni, na pewno się nie zawiedzie. Ja zajadam się z lubością niespotykaną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz